Update 38 “Gewone” start
Zoals het er nu naar uitziet kunnen we al onze lessen weer starten vanaf 30 augustus, voor al onze leden. Ook nieuwe leden en ge√Įnteresseerden zijn van harte welkom. De laatste informatie over de start van het nieuwe seizoen staat hier. Daarmee wordt dit blog afgesloten. Mochten de corona maatregelen zodanig zijn dat we extra maatregelen moeten nemen, dan zullen we dit blog weer activeren.

Update 37 Ouders weer welkom
Afgelopen zaterdag zijn heel veel coronaregels versoepeld. Dat betekent ook dat ouders weer in de gymzaal mogen komen. Ook bij onze lessen. Een paar aandachtspunten:
– Blijf niet in de gang of kleedkamer wachten, daar is weinig ruimte om afstand te houden. Blijf buiten wachten of loop de gymzaal in om uw kind te brengen /halen.
– Let op via welke kleedkamer u de zaal binnenloopt (vaak is de ene zaal voor dames, de andere voor heren)
– Houd onderling 1,5m afstand
– Kom niet allemaal tegelijk ūüėČ

De ouder & kind lessen op donderdag en vrijdag hebben vorige week hun seizoen afgesloten. Na de zomervakantie starten ze weer op 2 en 3 september.

Update 36 Versoepelingen
Vanaf zaterdag 5 juni zijn de kleedkamers weer open voor sporters. Ook mogen 18+ leden ook weer samen in de turnhal/gymzaal trainen, met een maximum van 50 personen. Ouders mogen helaas nog niet mee de gymzaal of kleedkamer in. Trainers kiezen zelf of ze een mondkapje dragen bij training geven. De andere maatregelen onder update 35 blijven staan.

Verder is Velocitas drie nieuwe lessen gestart: op dinsdagmiddag geven we nijntje kleuterles en een turnles meisjes in Westergouwe. Op donderdag zijn we een instroomgroep acro begonnen. Meer weten? Kijk voor acro hier en Westergouwe op deze pagina. Je bent altijd welkom voor een gratis proefles!

Ook houdt de Turnen Heren selectie zaterdag 12 juni een open instuif. De heren selectie is op zoek naar nieuwe turners! Je hoeft geen turnervaring te hebben. Lees hier verder.

Update 35 we gaan weer binnen trainen!
Vanaf woensdag 19 mei mogen we weer in de gymzalen les geven! We starten alle lessen weer op, inclusief ouder&kind (vanaf donderdag) en nijntje (vanaf vrijdag). Omdat het komende maandag Pinksteren is (en we dan helaas niet in de zaal mogen van de gemeente), starten de lessen op maandag pas op 31 mei. Voor ouder & Kind lessen staat alle info hier.
Enkele gymzalen zijn door lekkage en eindexamens tijdelijk niet beschikbaar: de Middenmolenlaan en J. den Haenstraat. Voor deze lessen hebben we alternatieve locaties gevonden, zie het lesrooster.

Om deel te nemen aan onze lessen gelden een aantal extra regels i.v.m. de maatregelen rondom het corona virus:
– Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
– Ouders mogen niet mee naar binnen (ook niet in de gang); bij de lessen met jonge kinderen zorgen we dat iemand bij de buitendeur staat. Uitzonder ouder&kind lessen, zie hier;
– Kleedkamers zijn dicht (dus thuis omkleden);
– Handen desinfecteren bij binnenkomst;
– Voor lessen met sporters vanaf 18 jaar geldt: maximaal 30 personen in de zaal en sporten in tweetallen op 1,5 meter van elkaar.
– Lesgevers dragen zoveel mogelijk een mondkapje;
– Ramen zijn open (ventilatie) en de kantine is gesloten.

Ook willen we je vragen om elke keer dat je meedoet met onze lessen de gezondheidscheck van de overheid te doorlopen. Deze vind je hier. Bij minstens 1x “ja” blijf je thuis en kom je niet sporten.

Wil je een proefles volgen? Leuk, dat kan! Vanwege het corona virus is het wel verplicht deze eerst even aan te vragen (dit kan hier). Wij sturen dan een mail terug wanneer je mee kunt doen!
Voor ouder & kind geldt dat je je per les moet aanmelden bij de trainer. Alle info staat hier.

Update 34
Dinsdagavond 11 mei is er een persconferentie van de overheid geweest. Daarin werd bekend gemaakt dat we -als het goed is- snel weer binnen mogen trainen (wellicht vanaf 19 mei). Binnen Velocitas zijn we al bezig met de voorbereidingen. Voor de jeugd zijn er waarschijnlijk weinig beperkingen. Zover mogelijk zullen we het normale rooster oppakken. Hierover zullen we de leden per lesgroep informeren (zodra zeker is dat we weer binnen mogen trainen).

Om alvast de buitenperiode af te sluiten, organiseren we op vrijdag 14 mei en zaterdag 15 mei twee activiteiten voor onze leden en alle deelnemers aan de buitenlessen. Kijk voor meer info en opgeven hier!

Update 33
De lockdown in Nederland is verlengd t/m 20 april. Dat betekent dat ook wij doorgaan met onze buitenlessen. Op Goede Vrijdag (2 april) en Stille Zaterdag (3 april) gaan de lessen gewoon door.

Ook kijken we naar mogelijkheden om in Westergouwe buitenlessen te gaan geven.
Wordt vervolgd!

Update 32: nieuwe peuter/kleuterlessen en wijziging vrijdaglessen
We zijn gestart met buitenlessen voor kinderen 3 t/m 5 jaar op woensdag- en vrijdagmiddag op het schoolplein van basisschool de Cirkel (Brittenburg 50). Naast leuke speelattributen staat om het schoolplein een hoog hek, zo kunnen we het veilig houden voor de jongste kinderen! Ook voor deze lessen moet je je opgeven en kun je ook meedoen als je niet lid bent. Kijk hier voor meer info en opgeven.

Op vrijdag merkten we dat, nu de scholen weer open zijn, voor te veel kinderen 15:00u niet haalbaar is. Daarom is besloten de tijden van de lessen aan te passen. Vanaf vrijdag 19-3-2021 zijn ze als volgt:
15:30-16:20u meisjes 6-8 jaar
16:30-17:20u meisjes 9 jaar en ouder

Update 31: uitbreiding lessen
De persconferentie van afgelopen maandag 8 maart heeft geen wijzigingen opgeleverd voor Velocitas. Wel breiden we ons lesaanbod uit: extra acrotraining, springtraining en we hopen binnenkort ook te kunnen starten met lessen voor kinderen onder de 6 jaar.

Verder kijken we naar een betere indeling van de buitenlessen op vrijdag en de mogelijkheid om ook weer ouder-kind lessen aan te gaan bieden (nu sporten in groepjes van 4 volwassenen weer toegestaan is). Wanneer we hier nieuws over hebben, mailen we de desbetreffende groepen en komt er een bericht op de website!

Update 30: meer turnmateriaal naar buiten
Vanavond heeft premier Rutte weer een persconferentie gehouden. Voorlopig blijven we buiten trainen. Wel kunnen we, omdat het warmer en droger wordt, meer turntoestellen buiten gaan gebruiken. Natuurlijk alleen als het goed weer is! Daarnaast blijven de trainingen in het teken staan van kracht, spel en conditie.

Ook leden tussen 18 en 27 jaar mogen nu weer met de groep meetrainen. Fijn!

Groepslessen met volwassenen zijn niet toegestaan. Lessen met ouders en kinderen zijn daarom niet mogelijk. Dit is ook het advies van de KNGU. Omdat we geen afgebakend terrein hebben bij de Aakwerf, kunnen leden tot 6 jaar helaas niet meedoen aan onze buitenlessen.

Update 29: Weinig verandering, extra buitenlesoptie
Afgelopen dinsdag (2-2-2021) was er weer een persconferentie. Scholen mogen weer open, maar voor de binnensport verandert er niets. Velocitas blijft dus voorlopig doorgaan met de buitenlessen!

Nu de kinderen weer naar school mogen, is vrijdag 15u niet altijd haalbaar. Het is daarom nu ook mogelijk voor kinderen van 6-8 jaar om op vrijdag 16u met de les mee te doen. Er wordt met verschillende (leeftijds)groepjes gewerkt, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Meer info en opgeven hier.

In de voorjaarsvakantie (22-28 februari) zijn er geen buitenlessen.

Update 28: We blijven buiten trainen
Vanavond (12-1-2021) is er opnieuw een persconferentie geweest waarin duidelijk werd dat de lockdown wordt verlengd. Ook voor Velocitas betekent dat we voorlopig nog buiten- en online lessen blijven geven voor onze leden, zowel recreatie als selectie.

– Wil je meer weten of je opgeven voor een van onze (recreatie)buitenlessen? Kijk dan hier. Zolang er plek is kunnen ook niet-leden meedoen!
– Of onze online turnlesjes bekijken?
– Of heb je onze challenges gemist? Je kunt nog altijd meedoen!
– Het is nu ook mogelijk om je in 1x voor alle weken buitenlessen op te geven, of 2x per week mee te doen.

NIEUW!!
We hebben verschillende beweegtips voor thuis voor de jongste leden van 1,5-6 jaar verzameld!  Dansen, springen, gooien, beweegversjes, samenwerken, van alles zit er tussen! Kijk hier.
Ook krijgen al onze jonge leden binnenkort een mail voor de kleurplaatactie!

Update 27: Velocitas gaat door!
Tijdens de kerstvakantie zullen we online een aantal challenges geven waaraan alle leden mee kunnen doen. Deze worden zowel op de website als op Facebook gepubliceerd. De eerste twee staan al online (hier). Na de kerstvakantie zullen we buitenlessen gaan geven (op woensdag en vrijdag; iedereen kan meedoen) en op zaterdag een lesje gaan streamen. De jongste kinderen krijgen via de e-mail en VeloFLITS! info met online uitdagingen en tips om te blijven bewegen.

Online lessen
De online lessen zullen zijn vanaf zaterdag 2 januari om 13u via ons YouTube-kanaal. Je kunt via Youtube de les(sen) ook later terug kijken. Iedereen kan aan deze lessen deelnemen. Adviesleeftijd deelname vanaf een jaar of 7/8.

We hopen dat we snel terug de gymzaal in mogen!

Update 26: tijdelijk geen lessen
Zojuist is in de toespraak van premier Rutte bekend gemaakt dat Nederland in lockdown gaat. Alle binnensportlocaties moeten sluiten t/m dinsdag 19 januari 2021. Ook Velocitas moet tijdelijk stoppen met haar lessen in de verschillende gymzalen.
De nieuwe lessen voor 2021 (acro, turnen, nijntje peuter en kleuter) starten we zodra sporten in de gymzalen weer is toegestaan.

Alle leden hebben woe 17-12-2020 een e-mail gehad van de voorzitter. We zijn bezig met het opzetten van alternatieven. Meer info volgt snel!

Let op jezelf, blijf gezond!

Update 25: wijzigingen per 1 december 2020
Vanaf 1 december is het verplicht een mondkapje te dragen in publieke ruimtes. Dat gold al bij onze lessen Ouder&Kind en nijntje en blijft dus zo.
Ook bij en rondom de andere lessen is het verplicht voor leden/kader/ouders vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen in het gebouw (incl. kleedkamer, gang etc.). Deze mag af zodra ze de zaal betreden om zelf te gaan sporten. Anders blijft het mondkapje op.

Opgeven voor Ouder&Kind graag tijdig doen, uiterlijk 18 uur de avond vooraf. De trainers staan ’s ochtends al vroeg in de zaal en kunnen dan niet meer reageren op aanmeldingen! En er geldt: vol=vol. Als u tijdig opgeeft, krijgt u uiterlijk de avond vooraf te horen of er plaats is om mee te doen. Indien er geen plek is krijgt u de week erop voorrang bij deelname.

Deze wijzigingen zijn aangepast in de protocollen:

ouder-kind gym
nijntje Beweegdiploma
lessen t/m 12 jaar
lessen 13 t/m 17 jaar
Lessen met personen van 18 jaar en ouder (Anders dan ouder-kind lessen).

Update 24: Persconferentie 17 november
Voor de lessen met 18+ leden zijn er enkele versoepelingen, gelijk aan de maatregelen van na 13 oktober. De protocollen zijn aangepast.

Update 23: Persconferentie 3 november
Voor onze lessen verandert er weinig; alleen bij de lessen met 18+ verandert er wat. De overheid vindt het belangrijk dat iedereen kan blijven sporten. Alle jeugdlessen (incl. nijntje en ouder kind) kunnen blijven doorgaan. Wilt u de protocollen nalezen? Kijk dan hieronder bij update 22. Het protocol 18+ is aangepast.

Update 22: info maatregelen voor alle lessen
Na de persconferentie van 13 oktober is er hard gewerkt aan alle protocollen. Inmiddels zijn deze bekend.

Update 21: de na persconferentie
Gisteravond (dinsdag 13 oktober) is er door de overheid een nieuwe persconferentie gehouden. Met ingrijpende gevolgen voor een aantal van onze lessen. Er wordt nog druk gewerkt aan het schrijven van de protocollen. Meer info volgt. Als dit veranderingen voor de les van uw kind betekent, krijgt u een mail of app van de train(st)er.

De informatie voor ouder-kind lessen is inmiddels bekend. Omdat deze tekst gelijk is aan de info onder update 22 is de tekst hier weggehaald.

Update 20: wijziging protocol verkoudheid kinderen
NOC*NSF heeft het protocol voor sporten aangepast. Vanaf nu mogen kinderen met verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) niet meer naar de les of turnwedstrijd komen. Kinderen moeten ook thuisblijven als het bij iemand woont die koorts of benauwdheid heeft.

Vorige week is tijdens de persconferentie nog eens benadrukt dat ouders niet welkom zijn op sportlocaties, zoals gymzalen. Wij blijven ons dus houden aan de regel dat ouders niet de kleedkamer/gang/gymzaal in mogen. Waar mogelijk blijven we bij de deur staan om kinderen te verwelkomen. Ook kunnen de trainers aan het begin/einde van de lessen vaak even naar buiten komen als u een vraag hebt.

Voor de rest blijven onderstaande maatregelen gelden!!

Update 19: wijziging maatregelen/protocol
De maatregelen voor het sporten in de gymzaal zijn versoepeld. Kinderen mogen vanaf nu weer omkleden in de kleedkamer. Thuis mag natuurlijk ook (vooral makkelijk als je hulp van papa of mama nodig hebt!). Ouders zijn nog niet welkom in de kleedkamer of gymzaal.

Hieronder nogmaals het complete protocol:
Ouders zijn, behalve bij ouder-kind en Nijntje, niet welkom in de hele gymzaal (incl. gang en kleedkamer).
– Kinderen hoeven onderling geen afstand te houden; volwassenen (ouders) wel. Ook als zij buiten op hun kind(eren) wachten.
– Kom maximaal 5 minuten van te voren naar de gymzaal, zodat het binnen niet te druk wordt. Kleed je om in de kleedkamer en wacht daar tot jouw les begint.
– We proberen ervoor te zorgen dat trainers/assistenten bij de voordeur staan om de kinderen op te halen en naar buiten te brengen. Dit zal vooral bij de groepen met jonge kinderen zijn.
– Trainers en assistenten mogen de kinderen begeleiden, vangen en hulp verlenen, maar houden verder tijdens de lessen afstand.
Zijn er vragen die u aan de trainer wilt stellen, dan kunt u het beste, buiten de les om, telefonisch of per e-mail contact opnemen. De contactgegevens van de trainers (en het algemene info-adres) staan hier.
– We snappen dat dit best lastige maatregelen zijn, met name voor de jongere kinderen. We hopen op jullie begrip en bedenk dat op deze manier de lessen in de gymzaal weer mogelijk zijn!

Update 18: wijziging lesrooster
In het Lesrooster zijn nog enkele kleine wijzigingen doorgevoerd, op donderdag bij acro en op vrijdag bij turnen in de J. Den Haenstraat. Dit in verband met o.a. veranderde werkroosters van de trainers.

Daarnaast was voor de vakantie al doorgegeven dat de gymzaal Hoogenband is gesloten (en waarschijnlijk wordt gesloopt). Alle lessen uit die zaal zijn verplaatst naar de Aakwerf (Aakwerf 46). Soms zijn de tijden iets gewijzigd, zie hiervoor ons Lesrooster.

Update 17: 20 augustus; start nieuw seizoen
We zijn druk bezig met de voorbereidingen om de lessen in het nieuwe schooljaar te kunnen starten. Vanwege corona zijn er een aantal dingen wel een beetje anders. Dit komt door de maatregelen die door de overheid, gemeente en de KNGU worden genomen. Maatregelen die morgen weer kunnen veranderen. Daarom houden we op deze pagina de relevante wijzigingen voor onze turnlessen bij.

Op dit moment geldt het volgende:
Alle lessen mogen in de gymzalen starten. Dit geldt zowel voor kinderen, pubers als volwassenen.
– In de gangen/kleedkamers zijn verplichte looproutes aangegeven.
Ouders zijn, behalve bij ouder-kind en Nijntje, niet welkom in de hele gymzaal (incl. gang en kleedkamer).
– Kinderen hoeven onderling geen afstand te houden; volwassenen (ouders) wel. Ook als zij buiten op hun kind(eren) wachten.
– Kom maximaal 5 minuten van te voren naar de gymzaal, zodat het binnen niet te druk wordt.
Je kleed je thuis om, in de kleedkamer trek je alleen jas en schoenen uit. Je neemt je spullen mee naar de zaal. Daar desinfecteer je je handen.
– Na de les trek je jas en schoenen in de andere kleedkamer aan en verlaat je zo snel mogelijk de gymzaal (en ga je naar buiten).
– We proberen ervoor te zorgen dat trainers/assistenten bij de voordeur staan om de kinderen op te halen en naar buiten te brengen.
– Trainers en assistenten mogen de kinderen begeleiden, vangen en hulp verlenen, maar houden verder tijdens de lessen afstand.
Zijn er vragen die u aan de trainer wilt stellen, dan kunt u het beste, buiten de les om, telefonisch of per e-mail contact opnemen. De contactgegevens van de trainers (en het algemene info-adres) staan hier.
– We snappen dat dit best lastige maatregelen zijn, met name voor de jongere kinderen. We hopen op jullie begrip en bedenk dat op deze manier de lessen in de gymzaal weer mogelijk zijn!

Proeflessen zijn op dit moment gewoon mogelijk, wel graag even aanvragen per e-mail (hier), zodat we weten van je komst!

Update 16: 7 en 11 juli

zomeract 03Vrijdagochtend 17 juli is er een extra activiteit voor onze jongste sporters: spelen in Speeltuin de Sluis. Ook niet-leden zijn van harte welkom om mee te doen. Hier lees je er meer over en kun je je aanmelden (zonder kosten). Of neem contact met ons op voor meer info.

Zaterdag 18 juli zijn de laatste reguliere buitenlessen bij de Aakwerf.

In de zomervakantie organiseren we elke zaterdagochtend zomeractiviteiten met gym/spel/turnen/acro/springen bij de Aakwerf. Elke week is er een ander thema. Bij slecht weer gaan we de gymzaal in. Opgeven is verplicht en kan alleen online. Betalen gaat ook online; leden van Velocitas krijgen korting! Ook niet-leden zijn van harte welkom om mee te doen met onze lessen/activiteiten.

Op vrijdag 21 augustus organiseren we een Nijntje Pleintje instuif voor alle kinderen van 1,5-8 jaar in speeltuin de Sluis!

Op zaterdag 22 augustus organiseren we een grote instuif waarbij iedereen zich lekker uit kan leven. Op zaterdag 29 augustus sluiten we de zomerperiode feestelijk af met een recordkermis.

Update 15: 1 juli
Vanaf vandaag mogen de wedstrijdgroepen, acro en springgroep weer binnen trainen. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden, zoals handen desinfecteren, thuis omkleden en geen ouders binnen in de Aakwerf (ook niet in kantine, gang of kleedkamer). De desbetreffende groepen zijn hierover ge√Įnformeerd.

De overige groepen blijven t/m de zomervakantie (zaterdag 18 juli is de laatste les) buiten trainen op zaterdag. Volgens hetzelfde rooster als afgelopen weken. Na de zomervakantie, vanaf maandag 31 aug, hopen we weer het normale lesrooster in de diverse zalen op te kunnen starten! Binnenkort meer in de VeloFLITS! hierover. Tijdens de vakantie organiseren we ook wekelijks activiteiten/lessen, waarbij leden korting krijgen bij deelname.

Vanaf 1 juli mogen ook alle trainers, ongeacht leeftijd, weer de kinderen begeleiden (“vangen”) en helpen bij het uitvoeren van de verschillende elementen. Zowel bij de training binnen in de zaal als buiten op het schoolplein/grasveld. Hier zijn we als trainers heel blij mee! Wanneer het mogelijk is, bijv. bij instructie, houden de trainers boven de 18 jaar op andere momenten (en richting ouders) nog wel 1,5m afstand.

Update 14: 26 juni
Elke vrijdagmiddag houden we buitenlessen voor peuters en kleuters, samen met een ouder. Wil je meedoen met je kind(eren)? Van harte welkom!
Op vrijdagochtend 10 juli organiseren we een extra activiteit: spelen in Speeltuin de Sluis, van 9:30-11:30u. Kom je ook? Wel even opgeven! Op vrijdagochtend 21 augustus organiseren we een heuse Nijntje pleintje instuif, ook bij speeltuin De sluis. Coming soon….

In de vakantie (19 juli-30 aug) organiseren we elke zaterdagochtend (betaalde) lessen of activiteiten met een thema. Zo is er op 22 augustus een grote instuif! Leden krijgen korting bij het deelnemen aan deze activiteiten. Meer info volgt in de VeloFLITS!

Update 13: 4 juni
Sinds 1 juni hoeven kinderen tussen 12 en 18 jaar onderling geen afstand meer te houden ten opzichte van elkaar en jongere kinderen. In deze leeftijdsgroep hebben wij ook diverse assistenten en trainers in opleiding. Zij mogen de kinderen vangen en helpen bij het uitvoeren van turnoefeningen. De trainers die ouder zijn dan 18 jaar moeten nog steeds afstand bewaren (dit zal zichtbaar zijn voor de kinderen).

Doordat er tot 18 jaar geen afstand hoeft te worden gehouden, kunnen de acroleden (

Update 12: 29 mei
De acro is op zoek naar versterking (zie hier)! De lessen zijn voor iedereen toegankelijk (ook voor niet-leden) en daarom opgenomen in het buitenrooster. Je vindt hier het lesrooster met alle informatie.

Komende week (2-7 juni) hebben sommige scholen vakantie; maar wij geven gewoon les!

Update 11: 19 mei
De lessen voor peuters en kleuters 2 t/m 4 jaar starten komende vrijdag 22 mei. Samen met een (groot) ouder kunnen kinderen meedoen aan de lessen. Er zijn twee tijden om uit te kiezen:
– 14:00-14:50u
– 15:00-15:50u
Graag vooraf aanmelden als je mee wilt doen, zodat we rekening kunnen houden met het aantal kinderen.
Meer info over deze lessen staat hier.

Update 10: 14 mei
Vanavond is er overleg met de gemeente geweest en de toestemming van de gemeente is verruimd:
Kinderen van 5 jaar oud mogen voortaan aansluiten bij de les van 10:00u op zaterdag!

Daarnaast gaan we ook ouder-kind lessen voor de jongere kinderen (2 t/m 4 jaar) organiseren. Meer info over dag en tijdstip volgt zo snel mogelijk!

Update 9: 13 mei
Aan de hand van vragen en onze ervaringen van de eerste week, hebben we wat veranderingen in het lesrooster op zaterdag aangebracht. Zo zijn er wat meer opties als je in de ochtend of middag niet kunt. Wil je ruilen van lestijd? Stuur dan wel eerst een e-mail (hier). Zo worden de groepen niet te groot en houden we het voor iedereen veilig! Het lesrooster vind je hier.

En oja, doe als je komt sportschoenen of andere dichte schoenen aan. Slippers, Crocs enz. zijn niet handig met rennen! Heb je jumpsquare sokken (anti slip sokken)? Dan kun je deze ook dragen. Sportschoenen mogen niet op onze airmaterialen, antislipsokken of blote voeten wel.

De sportprotocollen van NOC*NSF en de KNGU zijn toegevoegd aan de website (ook in het Engels beschikbaar).

Update 8: 6 mei
We hebben vandaag van de gemeente toestemming gekregen om buitenlessen te gaan geven met ingang vanaf donderdag 7 mei. We hebben het voor elkaar gekregen om voor alle kinderen vanaf 6 jaar een trainingsmoment in te plannen. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen helaas nog niet trainen….. Hier vind je meer informatie over deze lessen!

Update 7: 3 mei
Conform de huidige RIVM richtlijnen is het voorlopig nog niet toegestaan om Ouder en Kind gym aan te bieden. Dat betekent dat we bij Velocitas voorlopig geen lessen aanbieden voor deze doelgroep. Ook de Nijntje lessen zullen voorlopig geen doorgang vinden, aangezien we geen geschikte, afgesloten buitenruimte hebben om deze lessen te geven. Dit vinden wij (en de KNGU) een voorwaarde voor deze doelgroep (lessen met ouders erbij zijn niet toegestaan).

Update 6: 30 april
Velocitas heeft een aanvraag gedaan bij de gemeente om na de meivakantie te mogen starten met buitenlessen bij de Aakwerf. Zodra dit akkoord is, kunnen we starten en krijgen alle leden een mail. #Stay strong!

Update 5: 21 april
Zoals door de premier gemeld in de persconferentie is sporten in de buitenlucht voor een aantal doelgroepen weer mogelijk. Velocitas is in overleg met de gemeente om te kijken welke mogelijkheden er zijn om onze lessen buiten in de openlucht op te starten.
Binnen in de gymzaal zullen er voorlopig nog geen lessen mogen worden gegeven.

Update 4: 31 maart
Zoals door de overheid is medegedeeld, mogen we in ieder geval tot en met de meivakantie geen lessen geven. In het geval van Velocitas betekent dat t/m 3 mei geen lessen.
Alle brede schoollessen turnen en acro die Velocitas zou geven in april, komen te vervallen.

Update 3: 29 maart
Velocitas heeft een Challenge uitgeschreven voor alle leden. Met deze foto challenge willen we een tastbare herinnering cre√ęren aan deze rare, bijzondere tijd. Van je eigen train(st)er ontvang je meer info! Alle volgende challenges verzamelen we in een apart bericht (hier).

Update 2: 22 maart
Alle wedstrijden, georganiseerd door de KNGU, komen voor de rest van het schooljaar te vervallen. Dus geen voorronden, NK, turnenfun wedstrijd of turncompetitie. De springwedstrijd die Velocitas zelf wil organiseren op zaterdag 13 juni, gaat, zo lang dit mogelijk en toegestaan is, vooralsnog door!

Update 1: 15 maart
Velocitas is gedwongen door besluiten van de overheid in ieder geval alle activiteiten op te schorten t/m tenminste 6 april 2020. Geen enkele vorm van lessen, trainingen, wedstrijden en cursussen zijn toegestaan. Via de nieuwsbrief krijgt u binnenkort tips om de tijd tussendoor op een leuke manier te benutten! Ook in diverse app groepen zijn al challenges en bingo kaarten met turnopdrachten verspreid.

Bericht 12 maart:
Velocitas volgt het besluit van de overheid advies van de KNGU en NOC_NSF om per direct alle sportactiviteiten (wedstrijden, trainingen etc.) op te schorten t/m tenminste 31 maart 2020. Dit vanwege de verspreiding van het Corona virus door Nederland. Dat betekent dat we de komende tijd geen lessen geven.

Aan alle leden is op donderdag 12 maart 2020 een brief verstuurd, deze kunt u hier lezen. Let op, door gewijzigde maatregelen van de overheid is de informatie inmiddels verouderd!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur

|