Op 3 juli werd in de sporthal De Zebra de clubkampioenschappen voor gymnastiek gehouden.
Ouders, broertjes en zusjes waren uitgenodigd om naar de oefeningen van alle kinderen te komen kijken. Ondanks het mooie weer waren er vele toeschouwers!

De middag startte met de kinderen van 4-6 jaar. Onder toeziend oog van de jury, trainers en publiek lieten zij zien dat ze op verschillende toestellen al heel veel hadden geleerd. Aan het einde had dan ook iedereen zijn diploma echt verdiend. Alle kinderen mochten om de beurt op het podium komen om het diploma in ontvangst te nemen. De kinderen straalden van trots!

Daarna waren er clubkampioenschappen voor jongens en meisjes 6-8 jaar. De meisjes turnden op balk, lange mat en trampoline. De jongens op lange mat, ringen en rekstok. Na vele oefeningen en het harde werken van de jury was het tijd voor de prijsuitreiking. Iedereen had supergoed zijn best gedaan, maar helaas kan niet iedereen een medaille winnen. Wel was er voor iedereen een diploma. Gefeliciteerd!

Bij de groep van 8-10 jaar waren een aantal kinderen niet aanwezig in verband met een dansvoorstelling. Hierdoor verliep de wedstrijd lekker vlot. Radslagen, spreidhoeksprong, arabieren en streksprong op de balk kwamen allemaal voorbij. Ook waren er drie jongens die stoere oefeningen lieten zien op rek, lange mat en trampoline. Ook voor deze groep was er een prijsuitreiking met diverse winnaars.

’s Avonds waren de clubkampioenschappen voor de oudste gymgroepen: 10+. Veel meiden uit deze groepen zijn al lang lid en dat was goed te zien: er werden mooie overslagen en salto’s geturnd. Ook deze wedstrijd liep lekker vlot met een mooie prijsuitreiking als slot. Iedereen ging met een goed gevoel naar huis!

Hieronder zijn enkele foto’s van de eerste 3 wedstrijden te zien:

|