Sinds de kerstvakantie geeft Velocitas, zolang we vanwege de lockdown niet de gymzaal in mogen, buitenlessen en bieden we online lessen aan. De gemeente heeft ons onder andere gevraagd naar buiten te gaan, zodat de jeugd in beweging blijft. Daarom zijn onze recreatielessen ook toegankelijk voor niet-leden.

Online lessen
De online lessen zijn vanaf zaterdag 2 januari om 13u via ons YouTube-kanaal uitgezonden. Je kunt via Youtube de les(sen) ook later terug kijken. Iedereen kan aan deze lessen deelnemen. Adviesleeftijd deelname vanaf een jaar of 6.

Online beweegtips
Oefeningen voor thuis of bij slecht weer. Er zit van alles thuis, van spelletjes tot krachtoefeningen en uitdagingen:
1,5-6 jaar
6 jaar en ouder
10 jaar en ouder

Buitenlessen 6 jaar en ouder
Sinds 2 januari 2021 geven we buitenlessen. Voor de recreatie is dat op woensdag én vrijdag. Nu het weer warmer wordt en minder nat, kunnen we meer turntoestellen buiten gebruiken en weer wat meer echt “turnen”. Zoals trampoline springen, radslagen op de airtumbling en duikelen aan de rekstok. Daarnaast blijven de lessen in het teken staan van spellen, coördinatie oefeningen, kracht en conditie. We doen bijvoorbeeld tikspellen, estafette of gaan met oefeningen van de ene hoek naar de andere hoek.
We verzamelen elke buitentraining op het grasveld naast gymzaal Aakwerf (het grasveld waar we van het voorjaar ook de buitenlessen gaven). Tijdens de les kan het zijn dat we met de groep een plekje in de wijk opzoeken (bijvoorbeeld de speeltuin). De training eindigt altijd weer op het grasveld bij de Aakwerf.

Buitenlessen 3 t/m 5 jaar
Half maart zijn we gestart met peuter/kleuterlessen voor kinderen van 3 t/m 5 jaar. Deze zijn op woensdag- en vrijdagmiddag bij basisschool de Cirkel (let op, er zijn twee locaties van de Cirkel, wij zitten aan de Brittenburg 50). We gebruiken het achterste schoolplein, aan die kant is ook een parkeerplaats (aan de Kannenburg). Om het schoolplein staat een hek, zodat we goed zicht kunnen houden op de kinderen. Naast leuke speelattributen en de voetbalkooi op het plein maken we ook gebruik van gymtoestellen en klein materiaal. Ook doen we (tik)spelletjes. Bij de Aakwerf hebben we geen afgesloten terrein, dus we zijn heel blij dat de Cirkel ons deze mogelijkheid biedt!

Locatie en tijden
Zolang er plek is, kun je naar keuze ook 2x per week meedoen. In principe gaan de trainingen ook bij slecht weer door. Alleen bij zeer slechte weersvoorspellingen worden de trainingen afgezegd. De leden die zich hebben opgegeven krijgen dan een e-mail. Ook wordt er een bericht op de website en Facebook geplaatst.

LeeftijdDagTijdLocatieOpgeven
3-5 jaar (nieuw)Woensdag15:00-15:50 uurSchoolplein De Cirkel (Brittenburg 50)voor dinsdag 20u
6-8 jaarWoensdag15:00-15:50 uurGrasveld Aakwerf 42voor dinsdag 20u
9 jaar en ouderWoensdag16:00-16:50 uurGrasveld Aakwerf 42voor dinsdag 20u
3-5 jaar (nieuw)Vrijdag15:15-16:00 uurSchoolplein De Cirkel (Brittenburg 50)voor donderdag 20u
6-8 jaarVrijdag15:30-16:20 uurGrasveld Aakwerf 42voor donderdag 20u
9 jaar en ouderVrijdag16:30-17:20 uurGrasveld Aakwerf 42voor donderdag 20u

Opgeven
Als je mee wilt doen aan de buitenlessen, moet je je per e-mail opgeven. Dit kan per les, of in 1x voor alle weken. Geef door: voornaam, achternaam, leeftijd, welke buitenles en telefoonnummer waarop een van je ouder(s)/verzorger(s) bereikbaar is tijdens de training. Ook leden MOETEN deze informatie doorgeven, zodat we altijd de juiste gegevens bij de hand hebben. De buitenlessen worden door verschillende trainers gegeven en zij kennen niet alle kinderen.

Doe dit uiterlijk om 20u een dag van te voren via info[@]velocitasgouda.nl of hier. Je krijgt uiterlijk de avond van te voren te horen of je mee kunt doen. Leden hebben voorrang, maar als er plek is kunnen ook niet-leden meedoen aan deze buitenlessen. Hetzelfde geldt als je 2x per week wilt meedoen. Geef je later op, dan doen we ons best je mail alsnog te beantwoorden. Zonder reactie kun je helaas niet meedoen.

Waar op te letten
– Geef je je op voor een training? Dan verwachten we dat je ook komt!
– Kom maximaal 5 minuten van te voren naar de training.
– Heb je je opgegeven, maar kom je toch niet? Geef dit aan ons door, zodat iemand anders kan deelnemen.
– Doe alleen mee als je geen klachten hebt. Ben je verkouden, heb je koorts of andere corona klachten? Blijf thuis!
– Trek warme kleren aan, maar zorg wel dat je makkelijk kunt rennen en bewegen.
– Neem geen tas/drinken of andere losse spullen mee. Geef je fietssleutel zoveel mogelijk aan je ouders, dan kan deze ook niet kwijt raken.
– Word je met de auto gebracht? Laat je ouders dan parkeren op het grote parkeerterrein naast het grasveld bij de Aakwerf. Zo voorkomen we overlast in de wijk.
– Ouders mogen helaas, vanwege de corona maatregelen, niet blijven kijken tijdens de lessen.
– De wedstrijdgroepen worden door hun eigen trainers geïnformeerd over hun buiten- en online trainingen. De buitenlessen en info op deze pagina zijn alleen voor de recreatie gym, nijntje & turngroepen. De kinderen van de springgroep hebben een mail ontvangen wanneer hun springtraining buiten is.

Vragen?
Stel ze via info[@[velocitasgouda.nl of vul het contactformulier in.

|