Zaterdag 11 november was traditiegetrouw de eerste springwedstrijd van het seizoen. Uit heel Zuid-Holland waren clubs naar Bodegraven afgereisd om in teams mee te doen met kastspringen, pegases, trampoline en lange mat. Velocitas ging opnieuw naar huis met eremetaal!

spring01spring02

Dit jaar deden we mee met een gemixt team uit beide springgroepen: Lyka, Eva, Femke, Britt, Veronique, Amber, Anne, Lieke en Britt K. De wedstrijd begon voor het junior team op minitramp-pegases. Voor een aantal meisjes was het de eerste keer dat ze pegases sprongen. En dit ging super goed, wat een vooruitgang. Zonder handen werd netjes op de pegasus gesprongen en ook bokje over ging goed. Bij de keuzesprongen werden verschillende arabieren en overslagen gesprongen.

Het tweede toestel was minitramp. In een team moet zo snel mogelijk achter elkaar 6 verschillende sprongen worden uitgevoerd. Hier zaten de meisjes soms net iets te dicht achter elkaar, wat een paar netheid puntjes kostte. Op het laatste toestel lange mat werden heel gevarieerde series getoond, van koprollen tot overslag en van radslag 1 arm tot flikflak. Het was een mooi groepsoptreden, de meisjes lieten zien wat ze afgelopen maanden nieuw hadden geleerd.

Aan het einde van de middag mochten de meiden een bronzen prijs in ontvangst nemen voor hun sprongen over de pegases! Op minitramp werden ze met klein verschil 5e en op lange mat 4e. Mooie prestaties!

Op de lessen wordt nu weer verder geoefend op nieuwe elementen zoals flikflak en schroefsalto’s. Op naar de volgende wedstrijd!

|