Het jeugdspringteam van Velocitas Gouda heeft zaterdag 15 november brons behaald op het onderdeel lange mat. Het team van zeven meiden in de leeftijd 10-12 jaar deed mee in de categorie jeugd D niveau. Ze mochten een mooi bronzen beeldje mee naar huis meenemen.

2014 springwedstrijd2014 springwedstrijd 2

Velocitas Gouda deed voor het eerst met een springteam mee aan de groepsspringwedstrijden. Teams uit Noord- en Zuid-Holland waren naar Bodegraven gekomen om tegen elkaar te strijden.
Het jeugdteam van Velocitas bestond uit Aya ben Jaber, Julia Meijer, Anne van Golden, Myrthe Westmaas, Lieke van den Berg, Annika Kokshoorn en Britt Kwakernaak.
In de ochtend deden de meiden mee op lange mat, minitramp en plankoline kast. Er werd mooi en verzorgd gesprongen. Afgelopen weken was er nog druk geoefend op het snel en netjes achter elkaar springen. Op plankoline kast ging dit heel goed. Op de minitramp werden mooie salto’s getoond en op lange mat waren er mooie overslagen en losse rollen.
Dat alle teams dicht bij elkaar zaten, was te merken bij de prijsuitreiking. Op maar 0,04 punten werd zilver gemist bij het onderdeel kast. Ook op de andere toestellen lagen de cijfers dicht bij elkaar, maar zat een podiumplek er net niet in.

Velocitas kent twee springgroepen: een voor 9 jaar en ouder en een voor 12 jaar en ouder. Jongens en meiden trainen samen. De komende tijd gaan de jongens en meiden verder trainen op nieuwe onderdelen zodat ze die bij de volgende wedstrijden kunnen laten zien. Er wordt elke week op woensdag getraind in Gymzaal Hoogenburg in Gouda.
Lijkt je springen op minitramp, luchttumbling, kast, lange mat en pegases je leuk, kom dan gerust eens meedoen!

Trainingstijden:
woensdag 16:30-18:00u springgroep 9 jaar en ouder
woensdag 18:00-19:30u springgroep 12 jaar en ouder

|