PERSBERICHT GEMEENTE GOUDA

Goudse sporters steken sportclubs, -scholen en -verenigingen hart onder de riem
Hoewel de maatregelen voor de jeugd ietwat versoepeld zijn vanaf volgende week woensdag als het gaat om buiten sporten, blijft het voor een groot deel van de Nederlandse verenigingsleden nog even afwachten. Om sportclubs, sportverengingen en sportscholen een hart onder de riem te steken, namen bekende Goudse gezichten uit de sportwereld, in samenwerking met de gemeente Gouda en SPORT•GOUDA afgelopen week een hartverwarmende oproep op. De boodschap: Ik blijf mijn club trouw! Jij toch ook?

Steunen door lid te blijven
Door de coronamaatregelen is sporten bij sportclubs, sportverenigingen en sportscholen al weken niet mogelijk. De vaste kosten lopen echter wel door en extra inkomsten, bijvoorbeeld vanuit acties en kantine blijven ook uit. Niemand weet hoe lang deze situatie nog aanhoudt en er straks uit zal gaan zien. Het laatste wat we willen is dat er verenigingen of clubs omvallen tijdens deze crisis. Om Goudse sportverenigingen een hart onder de riem te steken hebben bekende Goudse gezichten uit de sportwereld, waaronder wethouder Sport Michiel Bunnik, rolstoelbasketbalster Julia van der Sprong en scheidsrechter Kevin Blom, deze week een filmpje opgenomen met een belangrijke oproep voor de leden. Hun boodschap is duidelijk: ‘Blijf lid, zeker nu!’, geven zij allemaal aan.

Met deze oproep hopen we dat zoveel mogelijk leden lid blijven en hun contributie blijven doorbetalen. Ook zonder dat er activiteiten plaatsvinden bij de sportverenigingen. Dan komt er een dag dat we weer gezellig kunnen sporten op en in de Goudse sportaccommodaties en achteraf een drankje kunnen doen in de kantine. We verheugen ons erop!

|