Afgelopen weekend waren er meerder wedstrijden. Bij acro en de individuele springwedstrijd kon je je plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. En dat is gelukt! Lees snel verder…

Acro
13 mei jl. In alle vroegte vertrokken naar Zwolle.
In totaal hebben 8 teams van Velocitas een plek in een van de halve finales behaald! Dat is districtelijk gezien de meeste teams door naar landelijk!
Je weet dan dat je de grote clubs met veel trainingsuren en vaak met turnhal tegen gaat komen. Maar trots kunnen we zeggen dat er drie teams reserve staan voor de finale. En het team met Eska, Fenna en Mirthe kregen een bronzen medaille omgehangen; en dat met nog geen 3 tiende punt van de nr 1! Zij hebben 10 juni hun finale.

3 juni gaat het team Ilse en Alika hun halve finale draaien. Voor die halve finale staat nog een trio reserve. We hopen dat ook zij zich kunnen plaatsen voor het NK!

2023 plaatsing NK springen

2023 acro halve finale

Individuele springwedstrijd
Zondag 14 mei vertrokken we heel vroeg met Roos, Karlijn (uit de turnselectie) en Valerie en Sanne (uit de springgroep) naar Leeuwarden. Daar vonden de plaatsingswedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Springen plaats. Voor het eerst in meer dan 15 jaar deden we mee. Alle meiden begonnen op airtrack. Daar werden mooie series gesprongen, maar helaas was het net niet voldoende voor een plek in de finale. Wel hebben we gezien hoe we volgende keer nog betere series kunnen samenstellen, om meer punten te verdienen.
Daarna was minitramp aan de beurt. Met drie verschillende salto’s werd Roos 3e! Zij en Karlijn hebben zich geplaatst voor het NK op het onderdeel minitramp. Ook op pegases werd goed gesprongen met overslagen, half in, arabier en yamashita. Valerie en Roos hebben zich op dit onderdeel geplaatst voor het NK. Gefeliciteerd, op naar het NK op 24/25 juni in Ahoy!

Op zaterdag 3 juni komt een groep springers uit op het NK Groepsspringen in Utrecht. Veel succes alvast!

Ook meedoen?
Heb je interesse in de springgroep (vanaf 9 jaar) of acro (vanaf 7 jaar)? Zowel jongens als meisjes zijn van harte welkom! Acro heeft in juni (gratis) open trainingen, kijk hier. Voor de springgroep kun je hier een proefles aanvragen.

|