Op zaterdag 12 maart deed de springgroep 12+ mee aan de springwedstrijden in Zuid-Nederland. Vroeg in de middag gingen 10 springmeiden (12-16 jaar) en twee trainers op pad. De vlag mee in de auto en op naar Dongen. Vanwege corona hadden we een ultrakorte voorbereiding gehad met maar 3 reguliere trainingen. Voor een paar teamgenoten was het de eerste wedstrijd in deze categorie, of zelfs de allereerste wedstrijd. Extra spannend dus!

De wedstrijd kende eenzelfde opzet als de bekende wedstrijden uit het najaar. Een teamwedstrijd op 4 toestellen. Het eerste toestel waar de groep junioren op aan mocht treden was plank-kast op D niveau. Hier werd zeer netjes gesprongen. De landingen waren een stuk beter verzorgd dan in november.
Het tweede toestel was minitrampoline, ook op D niveau. Eerst 4 verplichte sprongen. Die gingen goed, op twee kleine foutjes na. In de twee keuzebeurten werden hier mooie hoeksalto’s en baranies getoond. Complimenten voor de uitvoering!
Op naar lange mat. Dit was al een tijdje geleden, omdat we in Zuid-Holland op de airtrack meedoen. De eerste sprongbeurt werd netjes synchroon geturnd. Ook de beurten daarna gingen goed. Op dit toestel mogen we volgend jaar promoveren naar het D-niveau.
Tot slot was aan het einde van de middag trampoline pegases aan de beurt. Veel groepen waren al klaar met springen. Hierdoor was het erg rumoerig. Dit was terug te zien in de uitvoering. Desondanks sprongen de meisjes wel heel goed, want op dit toestel hebben ze promotie afgedwongen naar C- niveau!

Heel leuk was dat er ook publiek uit Gouda mee was gekomen. En toen de prijsuitreiking: Op elk toestel GOUD en ook nog de wisselbeker voor de hoogste dagscore. Dat hadden we niet verwacht! Maar een hele mooie opsteker voor deze meiden. Er werden al gelijk nieuwe doelen gesteld om volgend jaar met de C-wedstrijden mee te doen. We gingen met een hele grote glimlach terug naar Gouda.

WhatsApp Image 2022-03-26 at 22.48.422022 springen Dongen

|