Vanmiddag was de laatste tucowedstrijd in poule 3. Ondanks het mooie weer was het ook binnen erg gezellig en werd er een mooie wedstrijd geturnd tegen OKK, Mobilee en Reflex.

De groep begon op sprong. Te midden van al die senior turnsters bij andere teams zijn wij piepjong met jeugd 2 en 1e jaars junioren. De meiden sprongen naar hun kunnen, Lieke zelfs een overslag met halve draai. Annika haalde de hoogste E-scores (uitvoering): 9,15 en 8,8. Daarna op naar balk. Rixt liet een hele strakke oefening zien met erg weinig wiebels. Dit leverde haar de hoogste score op van iedereen: 11,55. Lieke haalde de 4e plaats met 11,20 punten. Ook stond iedereen met de salto-afsprong. De acrobatische onderdelen gingen vandaag wat minder, dat is een puntje voor de volgende wedstrijd.

Het 3e toestel was brug. Eska turnde een mooie oefening helemaal door, 2e cijfer (10,55) en ook Rixt haar oefening mocht er zijn: 10,4 (3e). Britt had pech, wat met inturnen nog zo goed ging, wilde op de wedstrijd niet helemaal lukken. Wel een mooie salto af! Ondanks de foutjes scoorden jullie hoger dan de andere teams. Vervolgens werden de koppen bij elkaar gestoken, zou het nog mogelijk zijn om onze doelen (tenminste 1 team achter ons laten en meer punten dan vorige keer scoren) te halen? Het werd spannend, brug en balk waren minder dan vorige keer. op naar het laatste toestel.

Op vloer knalden alle meiden er een mooie oefening uit, niemand maakt een (grote) fout. Puck sprong haar arabier salto en salto voorover mooi hoog (10,65). Annika stond voor het eerst met haar salto voorover (ook 10,65). Britt moedigde iedereen aan tot topprestaties. Rixt turnde voor het eerst sinds haar blessure weer een overslag (10,95). Ook Eska stond met haar overslag en turnde met overtuiging (10,7). Lieke turnde ook een nette, ietwat ingetogen oefening met een 10,60 als cijfer. Het zat dicht bij elkaar!
Ook de uitslag zat dicht bij elkaar: een 3e plaats; 1,3 punten verschil met de nummer 2. Totaal: 167,95 punten. Ruim 11 meer dan de vorige wedstrijd en 7 meer dan de 1e wedstrijd. Meiden, jullie oefeningen zijn gegroeid, zeker op vloer. Trots op dit team waarvan 6 van de 8 meisjes in de tuco een niveau hoger turnden dan normaal!!

|