Zaterdag 26 maart deden maar liefst 92 kinderen van Velocitas Gouda mee aan de Turn&Fundag in Delfgauw. In de lessen hadden de kinderen hard geoefend om hun mooiste oefening neer te zetten. Dit ging supergoed, aan het einde van de dag konden we 92 diploma’s, 92 vaantjes en 23 medailles mee naar huis nemen.

De wedstrijd werd strak georganiseerd door K&V Pijnacker. In de ochtend waren de meisjes van 6, 7, 8 en 9 jaar aan de beurt. Elk meisje turnde een eigen oefening, op eigen niveau. Voor veel kinderen was het hun allereerste wedstrijd, dit was best spannend! Alle meisjes zagen er heel mooi uit in hun turnpakje en de haren mooi strak in een vlecht of staart.


Om de beurt was een groepje aan de beurt om te turnen. Balk als eerste, daarna lange mat en tenslotte minitramp. Toen alle kinderen hun wedstrijdoefening hadden getoond, was het tijd voor spelletjes, springen, dans en acro. Alle kinderen genoten volop! Bij de prijsuitreiking mochten de volgende meisjes op het podium komen:

– Meisjes 7 jaar R2: Goud voor Renske vd Kuij
– Meisjes 8 jaar R2: Brons voor Fleur van Eck
– Meisjes 9 jaar R3: Zilver voor Leone Moerkoerken
– Meisjes 9 jaar R3: Brons voor Djamilla Tuiloo

’s Middags waren de meisjes vanaf 9 jaar aan de beurt en alle jongens. Uit alle recreatiegroepen van Velocitas, de Heren 2 selectie en meisjes B-selectie deden kinderen mee. Heel veel leiding en stagiaires waren daarom mee om de kinderen allemaal te begeleiden. Tussen het wedstrijd gedeelte door konden de kinderen lekker springen op de tumblingbaan, touwtje springen of genieten van de zon.


De meisjes turnden ook nu op balk, lange mat en minitramp. De leeftijd lag iets hoger en daarmee ook de moeilijkheid van de oefeningen. Op balk kwamen verschillende koprollen, handstanden en arabier af voorbij en op de trampolines verschillende salto’s. De jongens turnden op rek, lange mat en minitrampoline. Ondanks een foutje in de voorbereiding (verkeerde oefening), werd op het nippertje de juiste oefening doorgenomen met de jongens en netjes geturnd.

Voordat de prijsuitreiking van de middag volgde werd eerst de aangeleerde dans opgevoerd. Veel enthousiaste gezichten! Daarna volgde een ware prijzenregen voor Velocitas. Met zoveel deelnemers deden we in bijna elke categorie mee en mochten veel jongens en meisjes op het podium komen. Niet iedereen kon een medaille winnen, plezier is het belangrijkste. Een aantal kinderen en leiding heeft haar ervaring opgeschreven:

* Stephanie: Voor de eerste keer was vloer leuk (de overslag lukte namelijk!)
* Nora: Ik bleef op de balk zitten met koprol
* Amine: Ik vond het heel erg leuk bij de vloer. Dit ging erg goed, ik had meer dan 18 punten* Ilse: Super leuke dag!
* Het is leuk maar je moet lang wachten voor de prijsuitreiking
* Mees en Amine: de tumblingbaan is top bij het fungedeelte.
* Thom: vandaag als stagiair voor het eerst meegelopen. In de wedstrijd hebben de jongens en meisjes het heel goed gedaan en bij de spellen zich prima vermaakt.
* Het was heel gezellig en iedereen was heel vrolijk. Dat zorgde voor een leuke sfeer!
* Iedereen heeft heel erg zijn best gedaan en de dans zag er heel leuk uit!


Iedereen deed inderdaad supergoed zijn of haar best en samen hebben we met elkaar lol gemaakt tijdens het fungedeelte. Kijk in het fotoalbum voor alle foto’s! De podiumplaatsen:

Meisjes 10 jaar R2 – Goud voor Eline Smit
Meisjes 10 jaar R2 – Zilver voor Mikal Reschad
Meisjes 10 jaar D3 – Zilver voor Nora Walhout
Meisjes 10 jaar D2 – Goud voor Stephanie de Wit
Meisjes 10 jaar D2 – Zilver voor Joa de Ridder
Meisjes 11 jaar R2 – Goud voor Kim Brouwer
Meisjes 11 jaar R1 – Goud voor Ilana Lugtenberg
Meisjes 11 jaar R1 – Brons voor Daniella Beshay
Meisjes 11 jaar D2 – Zilver voor Floor Raijmakers
Meisjes 12 jaar R1 – Zilver voor Elise Langbroek
Meisjes 12/13 jaar D3 – Goud voor Jaouhara Hachimi
Meisjes 12/13 jaar D3 – Zilver voor Anne van Golden
Jongens 7-9 jaar N16 – Goud voor Jesse Bos
Jongens 7-9 jaar N14 – Goud voor Quinten van Baert
Jongens 7-9 jaar N12 – Zilver voor Brian de Kort
Jongens 10-13 jaar N13 – Goud voor Amine Ammar
Jongens 10-13 jaar N12 – Goud voor Orlando v/d Haven
Jongens 10-13 jaar N11 – Goud voor Bram Oostra
Jongens 10-13 jaar N11 – Zilver voor Bouke Schaap

|