Zaterdag 30 januari j.l. werden de regiokampioenschappen gehouden in Waddinxveen voor alle jongens van 6 t/m 12 jaar. Velocitas turners Teun van Sprang en Kees Vermeulen wisten in de categorie Benjamin niveau 10 – Talentendivisie beslag te leggen op het zilver en brons.

Bij de eerste wedstrijd was de categorie Benjamin niveau 10 aan de beurt. In deze jongste categorie met jongens van 6 en 7 jaar oud, turnden Teun van Sprang, Kees Vermeulen, Jens van Eijk en Onno v/d Steenhoven. Naast twee medailles, werden Jens van Eijk en Onno v/d Steenhoven knap 10e en 13e.
In de tweede wedstrijd turnden 1e divisie instapper Roald v/d Meijden een goede wedstrijd, met wat kleine foutjes. Hij eindigde als 7e. Tristan Geluk die in de tweede divisie uitkomt turnde een nette wedstrijd in een grote categorie. Hij werd 14e.
Rik Smitskamp, Elbert den Hertog en Bart Vollebregt wisten in de categorie pupil niveau 9 – 3e divisie goed mee te komen. Rik behaalde net een puntje te weinig voor het podium en werd 5e. Elbert 9e en Bart 17e.
Robert Hübner en Rens v/d Bas turnden goed mee in de catagorie Instap niveau 10 – 2e divisie. Zij eindigden in de middenmoot.
Als laatste was het de beurt aan Damian Plug die als pupil ook uitkomt in de 2e divisie. Hij turnt een erg strakke wedstrijd, maar maakt een foutje op rek. Hierdoor mist hij net een medaille, maar eindigt nog knap op een 5e plaats.

regio benjaminnen 2016vlnr: Melissa, Onno, Kees, Richard, Jens en Alouette

|