Wedstrijden 3e divisie en instap
De eerste KNGUwedstrijden zitten er al weer op. Zaterdagochtend 12 januari beten Isa en Damaris de spits af. Niet alles ging zoals de meisjes helemaal graag wilden. Gelukkig gingen ze stug door wat resulteerde in een hele mooie brugoefening van Damaris en Isa overwon zichzelf door met alle moeilijke onderdelen zoals radslag op de balk te blijven staan.
Daarna waren de instappers aan de beurt. Voor hen de eerste “echte” wedstrijd tegen heel veel andere kinderen en clubs. Er deden wel 96 instappers mee! De meisjes vonden het dan ook best wel spannend. Of het aan de namen ligt, geen idee, maar Bente en Bente eindigden vlak achter elkaar en hebben zich geplaatst voor de districtsfinale. Amber, Thamarai, Sam en Steffie eindigden in de middenmoot en ook dat is een goede prestatie als je kijkt naar het aantal deelnemers! De komende tijd gaan we hard oefenen op de koprol en handstand op balk, zodat jullie de volgende keer allemaal erop blijven ;-).
’s Avonds waren de junioren en jeugd aan de beurt. Rosanne turnde alsof ze elke dag aan de toestellen hangt. Met een superieure overslag hele draai kon ze zich zelfs een val op balk veroorloven om alsnog eerste te worden. Marloes is dit jaar tweedejaars jeugd en liet zien dat ze stappen heeft gemaakt. Op balk liet ze mooie sprongen en series zien. Dat leverde haar een 2e plaats in het klassement op. Rosanne en Marloes hebben zich hiermee geplaatst voor de halve finale van het NK. Femke is voor de halve finale reserve, dus het is nog even afwachten of zij daar mag turnen. Gelukkig is zij net als Guusje en de medaillewinnaars wel door naar de districtsfinale. Guusje maakte indruk met haar nieuwe vloeroefening, wat haar het 3e cijfer van de wedstrijd opleverde. Eline kon door haar blessure nog niet helemaal voluit turnen. Ze overwon zichzelf door helemaal zelfstandig over peggy heen te springen. Knap, omdat ze door haar blessure maar weinig op sprong heeft kunnen trainen.
Op naar de volgende wedstrijden!

rosanne

|