In het weekend van 2 en 3 februari was de 8e finale voor het Nederlands kampioenschap turnen heren in Tilburg. Er kwamen tijdens deze wedstrijd 17 turners voor Velocitas Gouda uit. De turners moesten bij de beste 56 komen.
Roy Benschop en Simon van Kraaij die in pupil niveau 9 turnen wisten zich in dit sterke deelnemersveld knap te plaatsen met een 22e en 24e plaats. Michiel de Boer, Collin van de Bas en Laurian Serno die ook een goede wedstrijd turnde, haalde het net niet om bij de beste 56 te komen.
In de categorie instap 10 2e divisie kwamen 6 turners voor Velocitas uit. Joeri Straver, Quinten Verdouw, Mart v/d Weijden en Ingo van Oldenborgh plaatsen zich voor de finale. Voor Jelle Aantjes en Arian Sinke waren de andere deelnemers net iets te sterk.
Voor de 3 instappers 11 was het feest, want ook zij mogen door naar de kwartfinale. Joost v/d Linden eindigde als 39e, Taras Koole als 44e en Sacha Hoogstrate als 51e.
In categorie Jeugd niv. 8 kwamen Yoeri Vijn en Jasper Kuijvenhoven uit. Jasper turnde een aangepaste wedstrijd wegens een knieblessure. Hij eindigde als 33e. Yoeri werd 32e. Ook zij zijn beide door naar de kwartfinale.
Door de vele vertraging die was opgelopen begon de laatste wedstrijd 2 uur later dan gepland. Pieter Kuin (Junior I 7) die in deze wedstrijd turnde was goed op dreef. Maar na een halve wedstrijd is besloten de wedstrijd af te lassen om blessures en ongelukken te voorkomen. Dus ook Pieter mag zijn kwartfinale gaan turnen in Alkmaar.
Op zondag waren de 2 jongste mannen aan de beurt. Dimitri Smit en Daniel Qualm. Zij turnen in Benjamin niveau 10, talenten divisie. Ook zij wisten zich beide te plaatsen voor de kwartfinale.

De week ervoor wisten David, Rinse v/d Meer en Tian v/d Waal zich te plaatsen voor de 4e divisie finale. Zij moesten tijdens de districtwedstrijd bij de eerste 5 eindigen. Rinse eindigde als 4e, David als 3e en Tian wist een mooie 2e plaats te veroveren

 

2013 Turnen HerenTian

|